блог

Японці завжди здаються досить прагматичними та раціональними. Йоші Фудживара

Разговор с Йоши Фудживара Lipsky Man блог
Японці завжди здаються досить прагматичними та раціональними. Наша бесіда з шефом Йоші Фудживара виявилася саме такою: відповіді на питання були настільки чіткими, що й додати нічого. А от відкритість цієї людини здивувала, адже посмішка не сходила з його обличчя та мотивувала говорити-говорити-говорити.
Ваше життєве прагнення, що Вас надихає?

Яка відповідь правильна? (звертається до помічника та сміється). Різна їжа, діяльність.

Що першим приходить на згадку після фрази «Схід зустрічається з Заходом»?

Говорімо на прикладах: в Японії, в місті, де я виріс, була американські військові бази, і мені було цікаво спостерігати та порівняти, що ж є в нашій культурі, що є в їхній культурі. Такий собі обмін.

В чому найбільша різниця культури Японії та України?

Люди та робота. В Японії, коли ми працюємо, ми завжди плануємо, щоб розуміти: а що ж далі? Тут же трохи інакше: більшість починають рухатися лише тоді, коли щось вже сталося. Нестача планування.

Як зробити хороший ресторан у Києві?

Треба піклуватися про людей, думати про них. Все зав'язано на людях, від працівників кухні до гостей узалі.

Що б Ви хотіли мати в Києві з того, що було у Вас у Японії?

Насправді, все доволі очевидно: риба!

У Вас є улюблена їжа? Щось, що не завжди корисно, проте іноді дуже хочеться.

Я дуже люблю якіторі! Ніколи від них не втомлююся.

Разговор с Йоши Фудживара Lipsky Man блог
Як пов'язані краса та їжа?

Краса – вона-то зсередини! Тобто, коли ти їси погану їжу та не слідкуєш взагалі за тим, що ж потрапляє до тебе у шлунок, це буде відбиватися і на зовнішності.

Ви вірите у суперфуди?

Я намагаюся весь час залишатися в курсі того, що ж подобається людям зараз, і вивчаю, що ж люди їли в минулому. Не можу однозначно назвати себе традиціоналістом, проте мені подобається такий підхід. Я вірю в прості та очевидні суперфуди на кшталт цитрусових.

Про що Ви думаєте в першу чергу, коли прокидаєтеся?

Про їжу, звичайно! (сміється)
Разговор с Йоши Фудживара Lipsky Man блог
У Вас є якісь особисті ритуали, які Ви виконуєте?

Є один момент, про який я знаю. Деякі використовують саке як бьюті-засіб: воно робить шкіру більш пружною та зволоженою, а також трохи відбілює.

Існування бьюті-бума в Азії – це факт. Це торкнулося Вас?

Знаєте, в одній країні, не буду казати, в якій, люди просто фанатіють від пластичної хірургії. Люблять міняти в собі багато чого. Я от не люблю зміни. З іншого боку, якщо їм хочеться та якщо є можливість, чому ні?

Як Ви взаємодієте зі своєю київською командою?

Я говорю-говорю-говорю, а потім повторюю: 10-100-1000 разів!

Ще не втомилися від цього?

Поки ні! (сміється)

Як справляєтеся зі стресом?

Я відключаюся: заплющую очі, ігнорую звуки. Допомагає!
Йоши Фудживара Lipsky Man блог
У Вас є особистий час?

Бачте, коли у вас є бізнес, у вас немає дійсно ОСОБИСТОГО часу. Ти працюєш 24 години на добу.

Абстрактне питання: про який колір Ви думаєте, коли в голові Київ?

Зелений!

Де б Вам хотілося померти?

Гарне питання! Ми всі рано чи пізно помремо, і оскільки в мене є можливість подорожувати, я б хотів, щоб це сталося в якій-небудь цікавій країні.
Разговор с Йоши Фудживара Lipsky Man блог
Квіти: АNA

Гість: шеф-кухар Йоші Фудживара