блог

Розмова з ресторатором Валерієм Зайцевим: про хобі, злодіїв і відносність понять

Валерій Зайцев Lipsky Man блог
Минулого літа ресторатор Валерій Зайцев одружився з Тетяною Богдан. Весілля виглядало просто чудово! Що ж стоїть за міцними стосунками, як правильно полювати на трюфелі та що їсти влітку? Розмірковуємо вже зараз!
На чому будуються ваші відносини? І як правильно їх взагалі будувати?

А що є правильно? У кожного своє «правильно». Я намагаюся це слово не вживати, тому що «а хто суддя?»

Добре, перефразую: на чому мають будуватися гармонічні стосунки, щоб було комфортно?

Всього лише повага один до одного. Повага, розуміння, підтримка в моменти, коли це необхідно. Все досить просто.

Ви допомагаєте своїй дружині (Тетяні Богдан) у робочих моментах? Під допомогою ми маємо на увазі і критику, адже критика – важлива складова будь-якого творчого або бізнес-процесу.

Я багато критикую, що бачу, те й кажу. Скоріш за все, жінки більше люблять слухати те, що вони хочуть почути. Це нечесно. Грати в ігри, намагатися сподобатися і все таке – це, скоріше, про перші етапи стосунків. Далі настає момент, коли щирість стає вище за все.
Валерій Зайцев Lipsky Man блог
Тетяна впливає на Ваш гардероб?

Ні. У нас різни смаки в одязі. Це не погано і не добре. Вона більш класична, а я от про інше. Ми не ліземо до гардеробів одне одного. Немає моментів на кшталт «Якщо ти це вдягнеш, я з тобою нікуди не піду!» В одязі що головне? Комфорт для себе! Якщо йому не комфортно, він не носить це.

Який бренд Ви б носили, якби перед Вами стояла задача вибрати щось одне, лише одне?

Навіть не хочу про це думати. Доволі нерозумно не змінюватися. Я, свого часу, також носив всіма улюблені GUCCI, Dolce&Gabbana й так далі. Потім я любив класику на кшталт TOM FORD, а сьогодні це – авангард. І от не виключено ж, що зовсім скоро я повернуся до TOM FORD! У мене немає якоїсь концентрації на одному бренді. Все залежить ще й від приводу. Треба буде піти на весілля – оберу смокінг і та далі. Границь немає.

Хто найкрутіший в Україні? Хто Ваш приклад із сучасників? Такі взагалі є?

Навколо дуже багато талановитих людей! Я не можу виділити когось одного.
Валерій Зайцев Lipsky Man блог
Що їсти влітку?

Овочі та фрукти. Взагалі треба харчуватися по сезону – це дуже круто, я абсолютний фанат такого підходу. Йшли ягоди – я їв ягоди, скоро будуть йти помідори – буду концентруватися на цьому. Звичайно, все можна отримати цілий рік, але смак-то не той.

Трюфельне полювання. Ви ще цим займаєтеся?

Це хобі. Раз ми вже говоримо про сезони, то час трюфеля в Італії – кінець жовтня та початок листопада. І це задоволення: кожен рік їздити до П'ємонту і в цей період насолоджуватися ароматним, свіжим, стиглим трюфелем. А полювання – розвага. Приїжджаєш, домовляєшся з мисливцем (адже робити це самостійно неможна, вважається браконьєрством), береш собаку… Хтось обирає рибалку, а це – мій вибір.

Яка Ваша улюблена страва з трюфелем?

Банально, не я її вигадав. Це книга «Моя найважливіша вечеря». Один з шефів, який розповідає історію своєї вечері в цій книзі, сказав про те, що їв би домашній свіжий хліб, підсмажений, збризнутий оливковою олією та з натертим трюфелем (навіть не важливо, білим або чорним). Найкрутіші речі – прості.

Навіщо люди брешуть, як Ви думаєте?

Щоб сподобатися.

Ваш ідеальний день?

Прокинутися без будильника. Я собі зараз можу таке дозволити, хоча був період, коли це було проблематично, адже доводилося раніше вставати, робити те, що не хотілося робити і так далі. І це не те, що я сплю до часу дня… Важливо прокинутися просто без стороннього втручання. Прохолодний душ. Чай матча та улюблена робота. Для мене це навіть не робота – це хобі. Я зараз не займаюся тим, що мені не подобається і що не приносить мені задоволення.

Красиво – це як?

Це коли є гармонія.
Валерій Зайцев Lipsky Man блог
Невеликий бліц. Повідомлення чи дзвінок?

Дзвінок.

Кішки чи собаки?

Собаки. У мене є французький бульдог!

Чи відповідаєте Ви на робочі листи у свій вільний час?

Так, звичайно!

Літо – це шорти чи легкі штани?

Ніколи не носив шорти, вважав це дуже пляжним одягом. Але от цим літом майже весь час у шортах.

Скільки часу Ви витрачаєте на бьюті-рутину?

Об'єктивно дуже мало. Душ, гігієна порожнині рота та крем. Мабуть, все.

У Вас є улюблений засіб?

Зволожувальний крем shiseido. Він дуже гарний зранку.

Який улюблений запах?

Їх дуже багато і вони всі під настрій. От сьогодні це Moon Dust від New York.
Валерій Зайцев Lipsky Man блог
Якби у Вас був акаунт для сталкерства (анонімного слідкування), за ким би Ви стежили?

А для яких цілей?

Бізнес, особисті питання…

Кожен ранок все одно в мене починається з інсти та з фб. І дивлюся всіх у відкриту! Я не концентруюся на комусь, повна поліканальність.

До речі, мені дуже не подобається слово «мода». Це про бізнес. Не хочеться бути частиною якоїсь махини, нудно. Стиль – от це вже круто! А Balenciaga – не круто ;)

Герой чи злодій?

Звісно, злодій!

Якби Вам довелося грати злодія, хто б це був?

Диявола б грав. Я – атеїст, але мені подобається концепт дуальності. Взагалі сама концепція божественності трохи дивна та суперечить собі, але це в ній приваблює.

Ліжко має бути застелене та красиво прибране щодня або ні?

Я за ідеальний порядок! Якби ви потрапили до мене додому, ви б здивувалися, що тут хтось живе! Все має бути на місцях. Системний підхід!

Чий поцілунок хотілося б отримати найбільше?

Звичайно ж, своєї дружини, хоч я їх отримую кожного дня. Найбажаніший поцілунок, найщиріший.

Як Ви прокинетеся завтра?

Зі своєю дружиною.